Ingela besöker Tromsö och Lofoten med Hurtigruten

För att uppleva midnattsolen och för att få se Lofoten tog Ingela flyget till Tromsö en dag i maj. En perfekt årstid för att uppleva den norska kusten.

Hurtigruten lägger till vid kajen i Tromsö runt midnatt för att sedan ta alla gäster längs den norska kusten med Vesterålen, Lofoten och Helgelandskusten. Eftersom flyget landade redan på eftermiddagen fanns gott om tid att utforska Tromsös mysiga smågator, cafeér och restauranger. Ett besök på Polarmuséet är också att rekommendera, spännande att ta del av den tidiga historien med alla de upptäcksresande som startade sina äventyr, just här i Tromsö.  

Utflykter ger resan med Hurtigruten en extra upplevelse

Ingela avrundade besöket i Tromsö med att njuta av en magisk konsert i Ishavskatedralen (utflykt 8C) och passade på att se sig om på Lofoten genom att boka en sightseeing (utflykt 9B) på eftermiddagen dag2 av resan. Besöket i lilla fiskebyn Henningsvær var en liten favorit! (se bild nedan)

Resan avslutas i Trondheim

Ingelas resa avslutas i Trondheim, en av Norges största kuststäder där ett besök i Nidarosdomen är ett måste. Vill du strosa på en egen hand så gör som Ingela, ett besök i Bakklandet Trondheims äldre stadsdel. Här kan du hitta ett mysigt kaffe och njuta av en kopp kaffe. Bekvämt och enkelt tar du sedan flygbussen ut till flygplatsen, den går med täta intervaller under hela dygnet.

Hitta din resa för att upptäcka Lofoten:

Bergen - Kirkenes - Bergen, 12 dagar
Kirkenes - Bergen, 6 dagar
Tromsö - Trondheim, 2, 5 dagar
Tromsö - Trondh inkl flyg & hotell, 4 nätter