Svalbard och Coal Miners´ Cabins

Ett populärt, avslappnat och gemytligt boende i Longyearbyen, Svalbard hittar du längst in i dalen, med promenadavstånd ner till Longyearbyens centrum. Ett mysigt ställe med mycket charm, här upplever du verkligen historiens vingslag när du sover där trötta gruvarbetare en gång vilade efter tunga arbetsskift.

2015 renoverades alla byggnader och är idag ett fräscht och bekvämt boende för dig som vill ha en genuin upplevelse av Svalbard. Från rummet har du utsikt rakt ut i den vilda arktiska naturen, inne är det varmt och bekvämt. De trivsamma gemensamhetsutrymmena är flitigt använda. Här är skönt att sjunka ner med en bok, ta sig en öl i baren eller spela spel med familjen. Många intressanta samtal och trevliga bekantskaper finns det möjlighet till här.

Att bo på Coal Miners´Cabins

73 dubbelrum, alla ljusa och fräscha. I korridoren finns det gemensamma dusch och WC utrymmen. På ditt rum har du en badrock du kan slinka i när du ska ta en dusch.

Gemensamma duschutrymmen som är smakligt inredda

Att äta på Coal Miners´Cabins

Alla måltider serverar på ”Stormessa”, eller Coal Miners Bar & Grill som restaurangen heter. En rejäl frukostbuffé på morgonen och under dag/kväll serveras en rejäl och läcker meny som passar den som idkar naturliv. Mättande, varma och välsmakande rätter som passar den som varit utomhus under dagen.

Här hittar du Coal Miners´Cabins

Från Coal Miners´Cabins tar det ca 20 minuter att promenera ner till centrum i Longyearbyen, där du finner allt från shopping, museér och barer. Vill du sätta på dig skidorna eller vandrarkängorna så är det bara att starta turen direkt från boendet. Planera dock alltid för att du skall ha en guide med dig när du lämnar huvudgatorna, allt för din egen isbjörnssäkerhet.