New York - Newfoundland - Nova Scotia

Starta din resa i storstadens puls, fascineras av storstadslivet i New York och följ med längs det vackra kustlandskapet till Newfoundland och Nova Scotia. När resan startar finns det bara ett sätt att börja, och det är ute på däck så att du kan vara med när fartyget passerar den ståtliga Frihetsgudinnan.

Under resan kommer du att få möjlighet att besöka intressanta hamnar och platser med bland annat Halifax, historiska Louisbourg och Baddeck. Resan fortsätter via hisnande vackra Magdalenaöarna och få ett smakprov på fransk livsstil i St.Pierre. Sista stoppet på resan blir St.John´s en charmig stad där det passar bra att strosa, smaka en lokal Fish Ships eller njuta av utsikten högt uppe vid Signal Hill, där de första transatlantiska radiosignalerna togs emot.

Fartyg: MS Fram
Kryssning: 10 dagar
Avresa 2019: 12 maj

De röda sandstensklipporna på Magdalenaöarna


 Inloppet till St.John´s

New York till St John´s Exempel på dagens höjdpunkter 
Dag 1 Avresa från New York Välkommen till staden som aldrig sover. Känn pulsen innan fartyget tar oss genom New Yorks inlopp. Njut av Frihetsgudinnan från däck
Dag 2 Till sjöss Expeditionsteamet inleder sitt föredragsprogram och du har tid att ta de lungt på däck eller i panoramasalogen. En perfekt start inför alla upplevelser som väntar
Dag 3 Yarmouth En pittoresk liten hamnstad med fina viktorianska hus, där livet har kretsat kring skeppsbyggnad och handel.
Dag 4 Halifax Moderna Halifax grundades 1749, men området runt Halifax har bebotts av Mi´kmaq-folket i årtusenden. Här möts gammalt och nytt. Spännande att utforska staden eller följa med på någon av de utflykter i området du kan boka till.
Dag 5 Louisbourg Nova Scotias östkust på väg mot Kap Breton-ön. Den lilla staden Louisbourg med rekonstruerad fästning som historiskt minnesmärke (utflykt som tillägg). Här finns fina vandrings och cykelleder för fantastiska naturupplevelser.
Dag 6 Baddeck I hjärtat av Kap Breton-ön, på en plats som brukar kallas "världens början och slut" ligger den charmiga byn Baddeck. Här finns den berömda Cabot Trail, som anses vara en av världens vackraste kuststräckor. Området har fina förutsättningar för vandringar, bland annat till vattenfallen i Uisge Ban Provincial Park.
Dag 7 Magdalenaöarna En nästan 10 mil lång ögrupp som består av 12 övar, kantade av vita sandstränder. Längs kusten mellan sandstränderna hittar du små hamnar, färgranna hus och pittoreska vikar. MS Fram lägger till i Cap-Aux-Meules, där mer än hälften av ögruppens befolkning bor. Här finns mycket att upptäcka och uppleva på denna lilla utpost där hårda vindar och stormar har format landskapet.
Dag 8 Saint-Pierre och Miquelon En bit av Frankrike, trots att Paris ligger långt borta är invånarna stolta över att tillhöra Europa. Detta är Frankrikes äldsta utomeuropeiska territorium. Njut av fransk atmosfär med trevliga små bistros, vin baguetter och ost. Följ med på utflykt till Ille aux Marins (tillägg) eller promenera i staden
Dag 9 Ferryland Här grundades Newfounlands första permanenta bosättning 1625. Ett naturskönt område som lämpar sig för kustvandringar över steniga stränder och ängar. 
Dag 10 St.John´s Nordamerikas äldsta och mest östliga stad. Smala gator och gömda gränder, en stad full av karaktär. Vi rekommenderar varmt att du utforskar de historiska sevärdheterna, tar en tur upp på Signal Hill eller besöker det imponerande dubbla klocktornet i Johannes Döpares basilika.
Var uppmärksam på att alla explorerturer kan få programändringar om väderförhållande gör det nödvändigt.


I paketet ingår:
- Expeditionskryssning i vald hyttkategori inkl helpension
- En vind och vattenavstöttande jacka, som du sen får ta med dig hem
- Landstigningar med Polarcirkelbåtar, aktiviteter ombord och på land
- Erfaret expeditionsteam (engelsktalande) som håller dagliga föredrag, samt deltager i alla landstigningar och aktiviteter ombord.
- Kaffe och te ombord

New York till Kanada 2019 - nordgående (CENFRNAM1903)
Kategori Dubbelhytt  Enkelhytt
Insideshytt (I)
FULLBOKAD FULLBOKAD
Utsides - skymd sikt (FJ), dubbelsäng fr 38 280 fr 57 420
Utsideshytt (N)
fr 40 190 fr 60 285
Utsideshytt (U)
fr 44 270 fr 66 405
Utsideshytt (F), dubbelsäng
fr 51 920 fr 77 730
Svit (M), dubbelsäng
fr 55 590  
Svit-Grand (MG), dubbelsäng fr 89 210  
Fler hyttalternativ finns, fråga din säljare om aktuella prisuppgifter och ledig kapacitet
 
Observera att Hurtigruten har flexibel prissättning. Priserna förändras i mån av tillgång och efterfrågan.
Priserna ovan är vägledande och du får uppgift om bästa tillgängliga pris vid bokningstillfället. Det betyder att ju tidigare du bokar, desto mer att välja på och desto bättre priser! Ovanstående priser är uppdaterade 181211


Tillkommer: Flygresan till New York och hem från St John´s från vald destination, rese- och avbeställningsförsäkring, valfria utflykter och dricks. Vi hjälper självklart till med hela resan.

Vi rekommenderar dig även att boka till utflyktspaket, 1-2 hotellnätter före eller efter kryssningen för att hinna se och njuta av New York före respektive St John´s efter din kryssning.

BOKA DIN RESA
MS Fram

MS Fram har fått sin namn efter det ursprungliga och historiska expeditionsfartyget Fram.

Ett modernt expeditionsfartyg som är utrustat med den mest avancerade tekniken för att segla i arktiska och antarktiska farvatten.

Bokningsförfrågan Hurtigruten

Välkommen att göra en förfrågan på ovanstående resa med Hurtigruten. Våra experter på Hurtigruten kommer inom kort återkoppla till dig med ett komplett erbjudande.

Självklart kan du också ringa oss på 054-10 24 05.

DIN VALDA RESA MED HURTIGRUTEN:
ÖNSKAT AVRESEDATUM
Från *
Till
Antal vuxna
Antal barn
Vuxen 1: 
Vuxen 2: 
ÖNSKEMÅL OM TYP AV HYTT
 Svit  Utsideshytt(fönster)  Insideshytt
ÖNSKAS FLYG I ANSLUTNING TILL KRYSSNINGEN
 JA  NEJ
ÖNSKAS HOTELL FÖRE ELLER EFTER RESAN MED HURTIGRUTEN
JA före resan JA efter resan NEJ
BIL MED OMBORD
JA NEJ
ÖVRIGT

Genom att fylla i särskilda kategorier av personuppgifter, såsom hälsa, handikapp eller liknande känsliga uppgifter ger du ditt uttryckliga samtycke till att Bengt-Martins AB behandlar dessa uppgifter tills du ber oss radera dem eller återkallar ditt samtycke.
FÖRNAMN *
EFTERNAMN *
MOBILTELEFON *
E-POST *
POSTNUMMER *
POSTORT *
ADRESS *
Jag vill gärna ha erbjudande och nyhetsbrev om att resa med Hurtigruten * Ja Nej

HUR HITTADE DU TILL HURTIGRUTEN.BENGT-MARTINS.SE?
annons i dags/kvällspress
annons på internet
genom sökmotor på internet, tex google
tips från vänner och bekanta
annat (fyll i nedan)