Resa med MS Nordstjernen är som att stiga bakåt i tiden

Att resa till Svalbard är i sig en omtumlande upplevelse. Ingenstans i världen kan du stå på fast mark utan att vara närmre nordpolen är du är på Svalbard. Att sedan stiga ombord på MS Nordstjernen, även kallad "den gamle dame" är en lika säregen upplevlse. Fartyget är byggt på 50-talet och många detaljer ombord påminner verkligen om att det är ett äldre fartyg. Men känslan - Den magiska känslan av att vara en del av alla de upptäcksresande som gett sig ut på de farliga haven för att upptäcka världen den infinner sig verkligen.

Salongerna och matsalen andas nostalgi

Alla gemensamma utrymmen är fräscht renoverade men har fått behålla tradition och charm. Det är obeskrivligt mysigt att krypa ihop i en fåtölj med en kopp te efter att ha spanat ett par timmar ute på däck och ha fått uppleva det rika fågellivet, sälar, valar, valrossar och är du en lycklig stjärna kanske du till och med har fått se en isbjörn. Djurlivet är rikt, men lever sitt eget liv. De djur som behagar att visa upp sig kan inte förbokas utan de kommer när de "så att säga passerar".

Känn dig som en upptäcksresande

När du står och spanar i fören och ser ismassorna dansa förbi. Skeppet liksom skär igenom issörjan som bildas där glaciärerna kalvar, så är det lätt att föreställa sig hur det kändes för några hundra år sedan när upptäcksresande och valfångare gav sig av mot Nordpolen. Någon natt blir det aldrig, det är ljust dygnet runt under sommarperioden när MS Nordstjernen seglar ut från Longyearbyen. Att sova måste man ändå några timmar ibland, även om det känns svårt för man vill inte missa något under sin resa. Hytterna är enkla, några av dem till och med spartanska med dusch/wc i korridoren, men sova gott är inte några problem till ljudet av maskinerna som tar dig fram genom det iskalla vattnet.

 

Hitta din resa för att upptäcka Svalbard:

Äventyrskryssning med MS Nordstjernen
Res lite mer modernt med MS Fram
Inom kort kommer även information om landarrangemang som vi kan förboka till dig på Svalbard med utgångspunkt i Longyearbyen

Fråga en explorerexpert

Fråga en explorerexpert

Katarina är en av våra explorerexperter som själv har rest med MS Nordstjernen. Med lång erfarenhet av resor med Hurtigruten svarar hon gärna på dina frågor hur du på bästa sätt planerar din resa för att uppleva och upptäcka den nordligaste delen av världen.

Direkttelefon: 054 - 10 24 06
Skriv ett mail: katarina.luukkonen@bengt-martins.se