Hurtigruten - MS Polarlys

Polarlys har fått sitt namn efter det norska ordet för norrsken. Det unika arktiska ljusfenomen som du kan uppleva i Hurtigrutens vinterprogram “Hunting the Light”.

MS Polarlys är ett elegant fartyg, inredningen har mahognypaneler, polerad mässing och ett urval av norsk samtidskonst. Tillsammans med det omfattande bruket av trä i de gemensamma utrymmena, skapar det en unik maritim atmosfär.

Under 2016 renoveras flera av Hurtigrutens fartyg och MS Polarys är ett av dem, med ny interiör, fräscha färger och skandinavisk design. Flertalet av hytterna kommer att renoveras och på övre däck kommer de att ändra utseende och innehåll. Numera sover du gott i dubbelsäng i kategori U pch P.

Det här finner du ombord på ett expeditionsfartyg:

  • Expeditionsteam
  • Extra föredrag och extra aktiviteter ombord
  • Extra utflykter som du inte kan boka på ordinare avgångar
  • Stora panorama- och utsiktssalonger med härlig utsikt
  • Bar, butik, gym och konferensutrymmen
  • Soldäck
  • Restaurang/huvudmatsal men även en avskild restaurang med À la carte-alternativ
  • Café och bibliotek
Hytterna

Hytterna

Efterfrågan har varit stor på att få sova i i dubbelsäng på sin resa och därför har man nu satsat på dubbelsäng i kategori U och P.

Färgerna är ljusa och designen skandinavisk.

A la´carte restaurang

A la´carte restaurang

Även matsalen och övriga gemensamma utrymmen har helrenoverats.

I huvudmatsalen njuter du din middag och som tillval kan det vara festligt att fira en högtid i a la´carte restaurangen.

Hemtrevlig Cafeteria

Hemtrevlig Cafeteria

Det norska gemytet hittar du verkligen ombord. I cafeterian njuter du av umgänge och en god fika.

Det är verkligen inte alla fartyg som är rustade med en äkta pinnstolar!

Gymet lockar till rörelse

Gymet lockar till rörelse

Även gymet har fått en fullständig renoverig och ett läge högre upp på fartyget. 

Före eller efter den goda maten kan det vara skönt att lite egentid i gymet och röra lite på sig, samtidigt som du njuter av den vackra utsikten.

Expeditionsteamet

Expeditionsteamet

Ombord på 7 av Hurtigrutens fartyg finns sedan 2016 ett mycket proffsigt expeditionsteam. Medlemmarna i teamet har nära kännedom om kusten, oavsett om det gäller historia, legender och myter, djurliv och biologi eller platser värda att besöka.

Med stor entusiasm kommer de att dela med sig av sin kunskap vid föreläsningar ombord, turer i land eller djupdykningar i intressanta forskningsämnen. De är moderna upptäcktsresande, med en stor lust att utforska och veta mer, en lust du garanterat kommer att smittas av när du möter dem.

Nyrenoverat fartyg

Nyrenoverat fartyg

Fartyg för fartyg har under 2016 renoverats. Först ut var Kong Harald, MS Polarlys, MS NordNorge, MS Nordkapp och MS Spitsbergen.

Inredningen i alla gemensamma utrymmen är numera i en ljus, modern nordisk design.