MS Lofoten

Hurtigrutens klassiska favorit, MS Lofoten, sjösattes år 1964 i Oslo. Detta fartyg är ett genuint fartyg och uppskattas av fartygsälskare världen över. På resan med MS Lofoten finns Hurtigrutens historiska arv i fokus och ombord väntar dig en resa fylld av genuin nostalgi i en avslappnad atmosfär. Med de unika panoramasalongerna och utsikten från däck står denna ”gamla dam” helt enkelt utan motstycke.

Fartyget har fått sitt namn efter ögruppen Lofoten. Lofoten ligger precis norr om polcirkeln och är känd för sitt dramatiska landskap. Den beskrivs ofta som ett ”mästerverk” och många konstnärer har bosatt sig i de här trakterna för att måla av ljuset och stämningen som inte sägs finnas någon annanstans.

Det här finner du ombord:

  • Ett särskilt program som belyser Hurtigrutens arv och 60-talets anda
  • Specialkomponerade fyrarätters middagar
  • Ytterligare aktiviteter designade särskilt för resor med MS Lofoten erbjuds ombord
  • Två soldäck
  • Panoramasalong och en extra salong i fören
  • Café/bar med lounge i aktern och en butik
Restaurangen

Restaurangen

Inte på något annat av Hurtigrutens fartyg får du uppleva att bli serverad en specialkomponerad 4-rätters meny. Hovmästarens klädsel minner om 60-talet.

Luta dig tillbaka och njut!

Ombord

Ombord

Fartyget är varsamt renoverat och man har valt att behålla den gamla charmen.

Inredningsdetaljer i trä och mässing skapar stämning ombord.

Hytterna

Hytterna

MS Lofoten har ett stort utbud av olika hytter.

Vissa av hytterna på MS Lofoten har endast handfat, och delar dusch/WC med andra passagerare. Fråga din säljare vid bokningstillfället.

Nostalgi ombord

Nostalgi ombord

Liksom hos fartyget i övrigt så andas nostalgi även i hytterna. Det är mycket trä och mässing, hytterna är charmiga och känns hemtrevliga.

Bilden avser en utsideshytt (J) med skymd sikt.