Birgitta har varit varit på Svalbard

Våra säljare är ständigt ute på resande fot. Vi vill alltid att du som kund skall hitta den bästa resan som passar just dig, därför reser vi ut i världen och upplever för att kunna berätta för dig och för att kunna förmedla hur det är på de olika resmålen. Birgitta bestämde sig därför för att prova på att resa med MS Nordstjernen på Svalbard. Både för att uppleva fartyget med all dess charm och för att med egna ögon få en känsla hur det är att besöka ett så unikt resmål som vi ju faktiskt får tycka att Svalbard är. Birgitta delar här med sig av egna privata bilder och upplevelser från sin resa.

Varje dag och varje timme är fylld av upplevelser och intryck. Det är egentligen bara du själv som sätter begränsning till hur mycket du vill uppleva och hur mycket du vill sova under din resa. Eftersom det är ljust 24 timmar om dygnet under sommaren så tappar man ganska snabbt känlsa för vilken tid på dygnet det är. Att vara utrustad med kamera och en kikare är a och o för att hinna se så mycket som möjligt.

Fantastisk vyer och naturscener under resans alla timmar

"Min favoritplats var på akterdäck. Här kunde man vila sina ben när man stått och spejat efter isbjörnar, sälar och valrossar (och JA, jag såg faktiskt alla tre under min resa!)" berättar Birgitta. Under resans gång så är det många ögon som hålls öppna för att få se de unika djuren. Många arter som tex Svalbardsrenen finns bara här på Svalbard. När kaptenen eller någon i besättningen har fått span på något intressant så ropas det ut i högtalaren. "Kapten som talar, vi har nu isbjörnskänning på styrbordssida av fartyget, bäst ser du från fördäck". Så kan det låta och då är det bara att grabba tag i kamera och kikare och bege dig.

MS Nordstjernen - Ett vackert fartyg

Fartyget som Birgitta rest med heter MS Nordstjernen och är ett av Hurtigrutens äldsta fartyg. Det är väl bibehållet där både trädäck och mässingsdetaljer blänker. Att resa med ett såpass åldrat fartyg (byggt på 1950-talet) ger också det en speciell känsla. Här är det inte lyx, stora sviter och balkonger som räknas. Här är själva fartyget en del av din upptäcksresa. Du bor bekvämt i små men charmiga hytter, du kan lugnt ta en eftermiddagstupplur i salongen på fördäck. Eller att sitta i solen på akterdäck är som den bästa "mindfulness behandling".

Även en vanlig turist kan fånga djurlivet på bild

Många som reser har med sig stora kamerautrustningar och telezoom, men det fantastiska är, att har du turen med dig så kommer djurlivet väldigt nära, som här ovan. Birgitta har tagit bilden på sälen som simmar med sin mobilkamera. Ett ögonblick hon sent ska glömma.

Världens nordligaste postkontor

I Ny-Ålesund, ett av stoppen under resan kan du besöka världens nordligaste postkontor. Så klart är det inte bemannat som ett vanligt postkontor, men du kan faktiskt skicka dina brev eller vykort härifrån. Hela resan med MS Nordstjernen rymmer överraskningar, spännande resmål, ett rikt djurliv och historiens vinslag. En resa med upplevelser och minnen du lagrar inom dig och plockar fram under lång tid efter att du kommer hem!

Hitta din resa för att upptäcka Svalbard:

Äventyrskryssning med MS Nordstjernen
Res lite mer modernt med MS Fram
Inom kort kommer även information om landarrangemang som vi kan förboka till dig på Svalbard med utgångspunkt i Longyearbyen

Birgitta Gensert

Jag heter Birgitta och jag har rest med Hurtigrutens fartyg MS Nordstjernen på Spitsbergen/Svalbard.

Kontakta mig på telefon: 054 - 10 24 52
eller skriv till mig: birgitta.gensert@bengt-martins.se