Grönland och Island - 2 arktiska öar

Nära men ändå så exotiskt och annorlunda vår egen kultur, är det att uppleva någon av öarna Grönland eller Island. Du kan även kombinera och uppleva de båda på samma kryssning med Hurtigruten.

Grönland - ett land med kontraster

Grönland är ett land av konstraster. Den gigantiska inlandsisen och en alldeles egen värld – med sina kolossala isberg i de mest sagolika och fantastiska formationer och den kilometertjocka inlandsisen. Här kommer du nära de som lever och bor och får en inblick hur vardagen ter sig i denna akriska miljö.

Grönland bjuder på mycket mer än bara is. Ön är också ett ovanligt landskap med gröna fjäll, långa fjordar, lodräta klippor, heta källor, vacker flora och frisk luft. Här finns ett unikt djurliv med valar, sälar, renar, myskoxar och isbjörnar.

Inuiternas långa historia berättar de bäst själva, det är inte ovanligt att du som gäst blir hembjuden för en traditionell ”kaffemik” och en intressant inblick i livet och levnadssättet här – även om inte ett enda ord utväxlas mellan er.

Island - Ett land av is och eld

Island är verkligen ett land skapat av naturens krafter, med sina glaciärer, vulkaner, sprutande gejsrar och forsande vattenfall. Upptäck det råa karga landskapet med sin spännande historia. Landets kulturarv stäcker sig tillbaka vikingatiden med sina sagor och myter. Islands folksagor är fyllda med spännande och lockande karaktärer. Sagoön är det perfekta resmålet för äventyrare som vill uppleva lite mer. 

Foto Island: Karsten Bidstrup

JUST NU - Spännande kryssningar

JUST NU - Spännande kryssningar

Upplev världen - Inget tillägg i enkelhytt!

Grönland - och de norra delarna

Grönland - och de norra delarna

En unik resa som tar dig till de vilda och orörda områdena i norra Grönland. Du får möjlighet att besöka ensliga bosättningar, paddla kajak i magiska förhållanden och följa med på vandring i landskapet.

Grönland och Diskobukten

Grönland och Diskobukten

Upptäck västra delen av Grönland och delta i många spännande aktiviteter på land. Du får besöka resmål och hamnar i den vackra Diskobukten och Illulisatfjorden med sina mäktiga isberg.

Island Runt

Island Runt

Följ med på en expedition runt hela Island, landet av is och eld. Här ligger glaciärer och vulkaner sida vid sida.

Ett spektakulärt landskap med sprutande gejsrar och imponerande vattenfall. En mycket populär kryssning. Boka plats tidigt!

Grönland och Island

Grönland och Island

Följ med på en expedition där du startar din resa på Island och får uppleva den sydvästra delen av Grönland ända upp till Diskobukten.

Du följer i de gamal vikingarnas spår och besöker gamla bosättningar på din resa.

Fråga en explorerexpert

Fråga en explorerexpert

Katarina är en av våra explorerexperter som själv har varit på Grönland. Med lång erfarenhet av resor med Hurtigruten svarar hon gärna på dina frågor hur du på bästa sätt planerar din resa för att uppleva och upptäcka den nordligaste delen av världen.

Direkttelefon: 054 - 10 24 06
Skriv ett mail: katarina.luukkonen@bengt-martins.se

Hitta din kryssning

I vår översikt hittar du avresedatum på våra äventyrskryssningar och upplevelseresor