Antarktis - Tystnad och orörd natur

Antarktis är planetens sista orörda kontinent. Att få komma hit och se det oändliga, vita landskapet och inte höra något annat än naturens fantastiska tystnad är en mäktig upplevelse. Här finns ett osannolikt rikt fågel- och djurliv och en nästan overkligt hänförande natur som inte är som någon annan plats på jorden.

Resan till Antarktis börjar i Chile eller Argentina och du seglar i kölvattnen efter historiska upptäcktsresanden. Under resan får du ta del av historien om dessa pionjärer och polarfarare. Du får uppleva landskapet så som de gjorde: orört, fjärran och hänförande.

Antarktis är den enda kontintenten utan någon permanent bosättning, här finns forsknings- och fredsarbete. Det är den kallaste, torraste, högst belägna och renaste kontinenten på jorden men ändå, trots all is och snö, är den full av liv. Här bor miljontals pingviner, tusentals sälar och hit kommer ett stort antal valar varje år.

Tillsammans med Hurtigruten erbjuder vi olika kryssningsresor till och runt Antarktis.

Välkommen ombord på ditt livs resa!

JUST NU - Spännande kryssningar

JUST NU - Spännande kryssningar

Upplev världen - Inget tillägg i enkelhytt!

Antarktiska halvön - I pingvinernas land

Antarktiska halvön - I pingvinernas land

På Antarktis får du uppleva en magiskt vit sommar och ett djurliv i full aktivitet, med massor av sälar, pingviner och valar.

På den här resan har du en vecka att spendera vid Antarktis is och magiska landskap.

Antarktis och Falklandsöarna

Antarktis och Falklandsöarna

På den här resan får du förutom Antarktis lära lära känna de avlägsna Falklandsöarna, som är mycket viktiga lekområden för säl, pingvin och den magnifika albatrossen.

På Falklandsöarna finner du de vackra Kungspingivinerna.

Polcirkelexpedition

Polcirkelexpedition

Att vandra vid så sydliga breddgrader som södra polcirkeln är en unik upplevelse som är unikt för den här resan. Därfår går dessa resor under januari och februari.

Den ultimata Antarktis-Expeditionen

Den ultimata Antarktis-Expeditionen

Din Antarktisupplevelse blir fullkomlig med ett besök på Falklandsöarna, Sydgeorgien och Sydorkneyöarna på din väg mot Antarktis.

Under denna resa så får du verkligen uppleva alla höjdpunkter i området.

Antarktis och Chilenskafjordarna

Antarktis och Chilenskafjordarna

Att uppleva den frodiga grönskan i kontrast till isen på Antarktis ger en mäktig inramning till hela resan. Under resans gång görs även försök att landstiga vid Kap Horn, en historisk plats som har lockat och tjusat och förfärat sjömän alla tider.

Juläventyr i Antarktis

Juläventyr i Antarktis

JUST NU - Boka tidigt priser!

Boka senast 28 februari 2019

Hitta din kryssning

I vår översikt hittar du avresedatum på våra äventyrskryssningar och upplevelseresor