Geirangerfjorden - Klassiskt besöksmål

Geirangerfjorden som besöks av Hurtigruten under sommarperioden är en av de stora höjdpunkterna för många. Ett resmål som man kan längta efter att få uppleva.

Geirangerfjorden sträcker sig mer än 100 kilometer från Ålesund till Geiranger, Norges längsta fjord är Sognefjorden, 204 km lång. På din resa in i Geirangerfjorden får du se vackra  Brudesløret (förutsatt att det har regnat tillräckligt) och De syv søstre som i ungdomlig glädje virvlar nedför fjällsidan, medan den manliga stenformationen ”Friaren” lockar dem från andra sidan fjorden. Berättelserna och historierna är många om denna dal.

Geirangerfjorden finns upptagen på UNESCOs värlsdsarvslista och är en mäktig upplevelse med sina branta sidor ner i den djupa fjorden. Fartyget tar dig ända längst in i fjorden, där fartyget vid lunchtid vänder och tar dig tillbaka till Ålesund.

Följ med på utflykt, se Geirangerfjorden ovanifrån 

Fartyget kan inte lägga till vid kaj längst inne Geiranger, därför så är det väldigt speciellt att följa med på en utflykt för att uppleva området. På utflykten får du besöka orten Geiranger och du får även en hisnande och vacker upplevelse längs Örnstigen. Bussen stannar för panoramautsikt över fjorden och du får chans att ta vackra kort från ovan.
Läs mer om utflykten 2B här >>

Hurtigruten trafikerar Geiranger:
1 juni - 31 augusti

Geirangerfjorden besöks för dig som bokar resa mellan Bergen - Kirkenens eller hel rundtur Bergen - Bergen, du kan även göra en kortare resa på några dagar, men din start bör vara i Bergen.

 

Klassiska resan, Bergen-Bergen

Klassiska resan, Bergen-Bergen

Den ultimata resan med Hurtigruten. 12 dagars äventyr där du angör de 34 hamnarna på dagtid.

På sommaren upplever du Geirangerfjorden, på hösten Hjørundfjorden och på våren magiska Lyngen.

Klassiska resan, Bergen-Kirkenes

Klassiska resan, Bergen-Kirkenes

Resan mot norr tar dig på en 7-dagars sjöresa längs den vackra norska kusten.

Resan går från Bergen till Kirkenes nära den ryska gränsen. Längs vägen får du utforska allt från fjordarna på vestlandet till den storslagna naturen norr om polcirkeln.

Bergen - Trondheim, 3 dagar

Bergen - Trondheim, 3 dagar

Höjdpunkter som:

  • Ålesund
  • Geiranger (sommar)
  • Hjørundfjorden (höst)
  • Romsdalsalpene
  • Molde och inte minst medeltidsstaden Trondheim.