Andernas kust och Panamakanalen

En expedition i ett spännande och mytomspunnet område. Här härskade Inkaindianerna i det forntida kungariket som sträckte sig längs Chiles kust, Ecuador och till Costa Rica via Peru.

Res utan att betala tillägg för enkelhytt*

Du startar ditt äventyr i Chilenska Valparaiso och MS Fram tar dig förbi lummiga nationalreservat, ett rikt djurliv och försvunna städer på sin resa norrut via Peru och Ecuador. Du får vara med om vandringar, vackra stränder, utforska de olika stoppen på egen hand eller välja att boka in någon av de intressanta utflykterna som ger en extra dimension till din resa på väg till Costa Rica.

Panamakanalen är ett av de största och mest tekniskt komplicerade byggprojekt som någonsin genomförts. Vid hamnstaden Balboa startar resan på kanalen, som fick enorm betydelse för sjöfarten, istället för den farofyllda rutten via Drakesundet och Kap Horn. En fascinerande dag väntar dig.

Fartyg: MS Fram
Kryssning: 16 dagar
Avresa: 19 mars 2019


Planerad resrutt:Dag för dag och exempel på dagens höjdpunkter
Dag Hamn eller område Vad är planerat för dagen?
1 Valparaiso, Chile En färgstark kuststad med färgglada hus som skapar en regnbåge av ljus och färg. De vackra vyerna upplever du bäst genom att ta någon av stadens bergbanor upp på bergssluttningen och ger en vidsträckt vy över bukten.
2 Isla Chanaral Naturreservatet Penguina de Humboldt. En rik fauna fördelat på tre öar. Här härskar den charmiga Humboldt pingvinen, men även ett rikt djurliv med skyddade fågelarter, magellanpingvin, sjölejon mm
3-5 Till havs Resan fortsätter längs kusten mot Peru. Nu får du möjligheten att njuta av fatyget, ta del av spännande föreläsningar och göra dig redo för att ta in Peru. Du får löra dig mer om Sydamerikas historia, forntida civilisationer och kulturer
6 San Martin, Peru Puerto General San Martin, här finns porten till de berömda och mystiska nascallinjerna. De är så märkliga och svåra att se från land, att de inte upptäcktes förrän på 1930-talet av flygplan som höll på att kartlägga området. Du har möjlighet att boka utflykt för att se dessa underverk från luften. Figurerna är allt från 300m -15 km långa
7 Callao, Peru Strax utanför Lima besöker vi hamnstaden med charmiga herrgårdar, museer och kyrkor. Ta en strandpromenad, njut av den utsökta maten eller följ med på någon av de intressanta utflykterna.
8 Till havs Stanna med fördel ute på däck och upplev Perus vackra kust. Njut av den friska stillahavsluften och spana efter sjöfågel eller spännande fiskar. Som alltid på resdagar erbjuds intressanta föredrag.
9 Salaverry Från den lilla hamnstaden finns möjlighet att följa med på utflykt till antika Chimufolkets rike. Ett 18 kvadratkilometer stort område som byggdes i soltorkad lera och småsten. Andra spännande utflykter erbjuds till Mochekulturens viktiga center med Solens tempel eller till Trujillo, en kolonialstad vid foten av Anderna.
10 Till havs Ta dig tid att njuta av tiden ombord. Resan fortsätter mot Ecuador och du har tid för att sola ute på däck, ta ett bad eller ta del av expeditionsteamets aktiviteter/föredrag.
11 Isla de la Plata, Ecuador En del av Parque National Machalilla, den enda nationalparken på Ecuadros västkust, även känd som Ecuadors andra Galapagos. Här vilmlar det av sjöfåglar och här häckar bland annat blåfotade sulor, galapagosalbatrossen och fregattfåglar. En härlig ö, perfekt för vandring och har fina leder för fågelskådare. Den som inte vill ägna hela dagen åt fåglar kan ta ett dopp i den blå oceanen och snorkla bland fiskstimmen.
12 Till havs Idag korsas ekvatorn - En speciell känsla
13 Puerto Pina, Panama Litet kustsamhälle nära gränsen till Colombia. I butekn finns de mest otroliga fiskevatten, med en svindlande artrikedom. Svärdfisk, segelfisk, tonfisk, guldmakrill, gruntfiskar, roosterfish, ovanliga abborrfiskar, wahoo, barracudor, blå, svart och randig marlin trängs här med andra havslevande arter som delfiner, hajar, rockor och knölvalar. Här finns möjlighet att njuta av solbad, vandring eller varför inte prova en kajaktur.
14 Panamakanalen Här kan man verkligen se teknikens under när vi går genom Panamakanalen
15 Bocas de Toro Ögruppen består av nio öar och här hittar vi Unescolistade nationalparken La Amistad och Isla Bastimentos. Staden Bocas har karibisk atomsfär och värt ett besök innan du ger dig in i Bastimentos nationalpark. Snorkla, dyk eller paddla kajak. Upplev mangroveträd, korallrev eller vandra genom regnskogen på spaning efter exotiska djur.
16 Puerto Limon, Costa Rica Ett måste för äventyrare och upptäckare. Här finner du en fascinerande arkitektur och livliga utomhusmarknader. Stanna gärna en dag eller flera innan du tar flyget hem och njut av den avspända atmosfären, eller nöjeslivets puls. Upptäck nya gastronomiska höjdpunkter och prova det lokala vinet, framställt av cashewnötter,
Var uppmärksam på att alla expeditionsresor med MS Fram kan få programändringar om väderförhållande gör det nödvändigt. Morgondagens program presenteras varje kväll ombord på fartyget.

  

Resan inkluderar:
- Expeditionsresa i vald hyttkategori, helpension
- Vind- och vattenavstötande jacka
- Landstigningar i polarcirkelbåtar, aktiviteter ombord och iland enligt dagsprogram
- Engelsktalande expeditionsteam som ger dig intressanta föreläsningar ombord och följer med på landstigningar
- Kaffe & te ombord

Tillkommer:
- Flygresa från vald destination till Santaigo de Chile (Valparaiso) och hem från San Jose (Puerto Limon). Vi erbjuder flygpaket, se under tillägg
- Måltidsdrycker ombord
- Valfria utflykter och ev dricks
- Reseförsäkring och avb.skydd

Övrigt:
- Hurtigruten rekommenderar starkt vaccination mot gula febern. Ta kontakt med din läkare eller vårdcentral. Dokumenterade handlingar visas vid förfrågan upp för handhavande på de lokala hamnkontoren. Det är inte faryget som kräver intyg, utan de lokala myndigheterna.

Prislista -  2019 (CENFRSOU1901)
Kategori Frånpris per person: Dubbelhytt Enkelhytt
- Boka utan att betala tillägg
Polar - Insideshytt:  
I fr 33 675 fr 33 675 (ord 58 930)
Polar - Utsideshytt:    
N fr 40 660 fr 40 660 (ord 71 150)
Arctic Superior - Utsideshytt:  
U fr 44 785 fr 44 785 (ord 78 375)
F fr 52 425 fr 52 425
Expedition Svit:     
M fr 56 235  
MG fr 90 245  
Antal platser är begränsade. Med reservation för slutförsäljning
Priser ovan är uppdaterade 180829
* RES mars 2019 utan att betala tillägg i enkelhytt.
Antal platser är begränsade. Bokas i mån av plats. Fråga din säljare om tillgängliga hytter 
     
Vi hjälper dig med hela paketresan  
Tillägg Information  
Flygpaket Vi erbjuder flyganslutning från:
Stockholm/Arlanda eller Köpenhamn - Fråga din säljare om aktuellt pris
Ange hemresdag
Transfer    
Santiago de Chile Flygplatsen till fartyget i Valparaiso  
Puerto Limon Fartyget till Hotellet  
Puerto Limon Fartyget till flygplatsen  
Puerto Limon Hotellet till flygplatsen (upp till 5 dgr efter ankomst)  
     
Hotell - San Jose
Real Intercontinental Hotel & Club Costa Rica
*****
Enkelrum:
fr. 2.656kr/pers/natt
     
Utflykter Valfria utflykter Uppdateras inom kort
Förboka dina tillägg i samband med din bokning

 

Dagsaktuella priser - kontakta oss på 054- 10 24 05

 

 

BOKA DIN RESA
MS Fram

MS Fram har fått sin namn efter det ursprungliga och historiska expeditionsfartyget Fram.

Ett modernt expeditionsfartyg som är utrustat med den mest avancerade tekniken för att segla i arktiska och antarktiska farvatten.

Att resa med MS Fram

Att resa med MS Fram

Katarina heter jag och jobbar som säljare hos Bengt-Martins. Jag har rest med MS Fram både till Grönland, Kanada och till Island.

Ett personligt fartyg som har allt du behöver för en bekväm upptäckarresa oavsett varma eller kalla vatten!

Bokningsförfrågan Hurtigruten

Välkommen att göra en förfrågan på ovanstående resa med Hurtigruten. Våra experter på Hurtigruten kommer inom kort återkoppla till dig med ett komplett erbjudande.

Självklart kan du också ringa oss på 054-10 24 05.

DIN VALDA RESA MED HURTIGRUTEN:
ÖNSKAT AVRESEDATUM
Från *
Till
Antal vuxna
Antal barn
Vuxen 1: 
Vuxen 2: 
ÖNSKEMÅL OM TYP AV HYTT
 Svit  Utsideshytt(fönster)  Insideshytt
ÖNSKAS FLYG I ANSLUTNING TILL KRYSSNINGEN
 JA  NEJ
ÖNSKAS HOTELL FÖRE ELLER EFTER RESAN MED HURTIGRUTEN
JA före resan JA efter resan NEJ
BIL MED OMBORD
JA NEJ
ÖVRIGT

Genom att fylla i särskilda kategorier av personuppgifter, såsom hälsa, handikapp eller liknande känsliga uppgifter ger du ditt uttryckliga samtycke till att Bengt-Martins AB behandlar dessa uppgifter tills du ber oss radera dem eller återkallar ditt samtycke.
FÖRNAMN *
EFTERNAMN *
MOBILTELEFON *
E-POST *
POSTNUMMER *
POSTORT *
ADRESS *
Jag vill gärna ha erbjudande och nyhetsbrev om att resa med Hurtigruten * Ja Nej

HUR HITTADE DU TILL HURTIGRUTEN.BENGT-MARTINS.SE?
annons i dags/kvällspress
annons på internet
genom sökmotor på internet, tex google
tips från vänner och bekanta
annat (fyll i nedan)